Slide background

En defensa del menor

25 Febrer, 2021

Forma part del nostre estil de fer escola i de la nostra institució tindre uns criteris que ens servisquen per a anticipar els problemes que puguen sorgir i previndre situacions que poden dificultar el nostre treball en les obres i l'acompanyament, respecte i confiança que ha de generar la nostra acció educativa i pastoral.

Totes les institucions de l'Escola Pia Betània pretenen ajudar al creixement humà i personal dels qui les freqüenten. No obstant això, cal estar atents perquè aquesta ajuda pot derivar en una altra mena de relació perniciosa, conscient o inconscient. Cal protegir, sobretot a les persones més vulnerables, de possibles abusos, especialment de l'abús sexual i el “bullying”.

En els últims anys hem sigut testimonis d'un augment en la protecció sobre xiquets i joves per a evitar que siguen víctimes de maltractaments o d'abusos sexuals. S'ha acrescut la sensibilitat social davant aquesta realitat, que atenta contra els drets de les persones i compromet el correcte desenvolupament emocional dels xiquets i xiquetes. Les institucions educatives han d'estar formades i preparades per a previndre i evitar que succeïsquen aquests casos. Les famílies depositen en els centres la seua confiança, i els fan responsables de la integritat dels menors. Aquestes institucions estan obligades a garantir que les interaccions que en ells es visquen siguen segures i positives, tant en les relacions verticals que es donen entre els joves i els professionals adults que en elles treballen, com entre els mateixos alumnes amb la seua diversitat d'edats, experiències i evolució psicològica.

El respecte a la dignitat de les persones i al seu desenvolupament exigeix l'observança de normes de comportament que garantisquen a tots la protecció que naturalment se'ls deu i que l'ordenament jurídic els garanteix. L'objecte d'aquestes normes és ajudar als qui treballen en institucions educatives relacionades amb l'Escola Pia Betània a procedir de manera correcta amb altres persones quan actuen en l'exercici de la missió que li encomana la institució i en representació d'ella. Aquest document tracta únicament de la prevenció per a reduir situacions de risc.

Sent conseqüents amb aquest plantejament, ens comprometem a escoltar i atendre totes les veus que ens parlen de fets i actituds, fins i tot del passat, que hagen traït o traïsquen aquest compromís. Per a facilitar aquesta escolta hem habilitat el mail proteccion@escolapiosbetania.es on es poden enviar testimoniatges que seran tractats de manera respectuosa i confidencial.

El nostre compromís és treballar per a garantir que els nostres alumnes gaudisquen d'un entorn educatiu segur.

Descàrrega de documents:

Fecha Documento Tipo
25-02-2021 Normas de conducta para la protección del menor pdf

Compartir en xarxes socials:

Facebook Twitter LinkedIn Email

CALENDARI

Agost 2022

LMXJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

Nº Visites: 9569203

Antics Alumnes

DESTACATS