Buscador web


Paraula:


DestacatsNotícies

EIXIDES CULTURALS DELS ALUMNES D'ESO i BATXILLERAT


31 de Desembre de 2015

  1r D'ESO, VISITA MUSEUS I EXPOSICIONS A LA CIUTAT DE VALÈNCIA

 

Els alumnes de 1r d'ESO han visitat dues exposicions de pintura a la sala Parpalló dels artistes Jesús Herrera Martínez i de José Luis Cremades i una exposició de productes i plats junt amb el corresponents audiovisuals del famós cuiner Quique Dacosta al Muvim (Museu Valencià de la Il.lustració i la Modernitat). Després caminant pel centre històric de la ciutat hem aplegat al Museu L'Iber (Museo de los soldaditos de plomo), on hem fet un recorregut per la Història en miniatura, la col.lecció més gran del mòn amb 90.000 peces ( reproducció d'escenes de l'antiguitat, batalles, guardies reials, còmics, vida cotidiana...). Per concluir, hem gaudit de les bones temperaturas dinant al riu i passant una estona molt agradable.

 

 

  2n D’ESO, CENTRE DE DIVULGACIÓ CIENTÍFICA IMEDMAR A CALP

 

Els alumnes de Segon d’ESO han anat d'excursió a Calp, on han  visitat IMEDMAR, un centre de divulgació científica. Han realitzat tres tallers al llarg del matí; per un costat han vist un laboratori de química on han fet mesuraments de pH relacionats amb el mar; també al laboratori de biologia han observat plàncton viu i han fet una tria taxonòmica de les deixalles  de la pesca. Han visionat un documental sobre la fauna marina i la posidònia oceànica. A més a més, han rebut una classe breu sobre els animals que hi havia al aquari. L'eixida ha finalitzat amb un dinar al port de Calp on hem gaudit d'unes vistes privilegiades.

 

 

  3 D’ESO, CONEIX EL MUSEU PRÍNCEP FELIP

 

La ciència a l’abast de tots i totes.

Els alumnes de 3r ESO hem anat hui al Museu Príncep Felip, on hem experimentat amb moltes coses. Al teatre de l'electricitat hem aprés  que l'energia elèctrica ens envolta per tot arreu i forma part de nosaltres. També hem botat, hem escoltat, olorat i provat dins del museu. En acabar, hem anat a l'Hemisfèric a veure el documental "El vol de les papallones".

 

Hem dinat al Saler i després de donar una volteta,  cap a l'autobús a començar les vacances de Nadal!

 

 

  4t D’ESO, CONEIXEN L’ART VALENCIÀ

 

Hui 22 de desembre, els alumnes de 4t ESO, han realitzat una eixida cultural per visitar el centre de València, i conèixer els monuments més representatius de la València medieval. Han visitat la Catedral de València, la plaça de la Reina, el barri antic i han conclòs amb la visita al museu Sant Pius V.

 

La visita ha estat molt satisfactòria i els alumnes han pogut gaudir i descobrir obres d'art i monuments que tenim al nostre territori i formen part de la nostra història i cultura.

 

 

  1r BATXILLERAT, VISITA LA CIUTAT DE XÀTIVA

 

L'últim dia de col·legi abans de les festes de Nadal els alumnes de 1r de Batxillerat van realitzar una excursió molt completa a la ciutat de Xàtiva. La visita va constar de dues parts.

 

En primer lloc van pujar al tren turístic per a dirigir-se al monumental Castell de la ciutat. Hi han pogut observar la magnífica construcció defensiva amb el seu pati d'armes, les seues muralles i la resta d’estances significatives. També van conéixer la història d’aquest Castell i les seues utilitats, a banda de gaudir d'un impressionant paisatge.

 

La segona part de la visita va discórrer pel nucli antic de la ciutat visitant el museu de l'Almodí on es troba el famós quadre de Felip V boca per avall i obres d'autors tan representatius com José de Ribera "El Españoleto". Després de visitar aquest museu van visitar per a acabar la Col·legiata de la Seu i les estàtues dels dos Papes Borja.

 

Com a acabament final encara va haver-hi temps per a visitar el magnífic Betlem de la ciutat.

 

Com deiem a l'inici de la notícia va ser una visita molt completa.

 

 

  2n BATXILLERAT, RUTA PARPALLÓ-BORRELL

 

Els alumnes de 2n curs de batxillerat, juntament amb les dos tutores,  hem  realitzat el dia 22 de desembre una ruta pel paratge Parpalló - Borrell. Hem eixit del centre d'interpretació del paratge i fent-los de guia Borja Pinzón hem fet la ruta, passant per la cova del Parpalló que hui estava tancada, hem seguit pel Coll de la Rafela on hem disfrutat d'una panoràmica espectacular, quasi es veia Eivissa, però el dia, cal que clar i preciós, tenia un poc de boira. Hem seguit per la font del Grrofer i hem tornat al centre d'interpretació d'on havíem eixit. Per acabar el dia hem fet un dinar tots junts a Marxuquera, on hem disfrutat i compartit el que portàvem. El dia ha estat esplèndid i hem passat una bona estona tots junts.


Compartir en xarxes socials:


Calendari del Mes


El temps en Gandia

Nº Visites: 2542290

L'Any amb Calassanç

"1. Espero que ahí vayan bien las cosas, sobre todo si se hace oración por la mañana y por la tarde, la confesión y la comunión los domingos y los jueves y las disciplinas tres veces por semana:, todo ello puede hacerse aún cuando vayan por las fincas. Los ayunos no pueden hacerse fácilmente por quien anda y se fatiga. Les recuerdo esto, porque el alma vale más que todo el mundo junto y, si esas prácticas las hicieran, al menos algunas, los dos juntos, sería cosa de gran servicio a Dios, porque dice «donde estuvieren dos congregados en mi nombre en medio de ellos me encuentro yo» (Al P. Sorbino, Cesena, 2147-1633). 2. Sobre el H. Camilo me remito a V.R. Hágale saber que cuando los alumnos ven amor de padre en el maestro y diligencia para su aprovechamiento, vienen a gusto a la escuela, aunque no haya representaciones (teatrales) (Al P. Graziani, Nápoles, 2148-1633). 3. En cuanto al desorden del último jueves lardero, me parece que se lo pasaron como seglares y no como religiosos, porque el religioso debe dar al espíritu según sus necesidades y al cuerpo lo mismo, y no más al cuerpo, porque da coces contra el espíritu y le hace cometer pecados mortales, llegando a ser, como dice S. Pablo, «hombre animal». etc. Haga cumplir, como hacemos en Roma, una regla adecuada a todos y V.R. diga públicamente que esa es también mi voluntad (ídem). 4. El camino para llegar a ser sabio y prudente en la escuela interior es hacerse a los ojos de los hombres como un tonto, dejándose guiar como un borriquillo. Esto es doctrina verdadera, pero como es contraria al sentido y a la prudencia humana, pocos la siguen y así se confirma la palabra de Cristo «estrecho es el camino y pocos son los que lo encuentran» (Al P. Frescio, Nikolsburg, 2300-1634). 5. En cuanto al estudio de los Hermanos, V.R. no los ocupará por la tarde para que puedan estudiar hasta la hora de la oración y aun media hora después, que se irán a la habitación, terminado todo:, si ponen empeño, podrán estudiar otra hora por la mañana, y recomendará al P. Pedro que les ayude de acuerdo con la capacidad de cada uno, que hará algo muy agradable a Dios (Al P. Rubbio, Ancona, 2640-1636). 6. Procure que las escuelas se mantengan en la observancia para evitar todo escándalo. Y si por casualidad alguno no quiere hacer escuela, métalo en seguida en la cárcel (Al P. Romani, Florencia, 3207-1639). 7. Tengo que avisarle de una falta y descuido grande que se da en esas escuelas:, se trata de vender y comprar. Que se ponga remedio a eso. Y el que cometa una transgresión, la primera vez haga que se quede tres días sin vino, y si no se enmienda, me avisa de nuevo, para que se quite semejante abuso y escándalo (Al P. Romani, 3208-1639)."

Destacats