Buscador web


Paraula:


DestacatsNotícies

EIXIDES CULTURALS DELS ALUMNES D'ESO i BATXILLERAT

31 de Desembre de 2015

  1r D'ESO, VISITA MUSEUS I EXPOSICIONS A LA CIUTAT DE VALÈNCIA

 

Els alumnes de 1r d'ESO han visitat dues exposicions de pintura a la sala Parpalló dels artistes Jesús Herrera Martínez i de José Luis Cremades i una exposició de productes i plats junt amb el corresponents audiovisuals del famós cuiner Quique Dacosta al Muvim (Museu Valencià de la Il.lustració i la Modernitat). Després caminant pel centre històric de la ciutat hem aplegat al Museu L'Iber (Museo de los soldaditos de plomo), on hem fet un recorregut per la Història en miniatura, la col.lecció més gran del mòn amb 90.000 peces ( reproducció d'escenes de l'antiguitat, batalles, guardies reials, còmics, vida cotidiana...). Per concluir, hem gaudit de les bones temperaturas dinant al riu i passant una estona molt agradable.

 

 

  2n D’ESO, CENTRE DE DIVULGACIÓ CIENTÍFICA IMEDMAR A CALP

 

Els alumnes de Segon d’ESO han anat d'excursió a Calp, on han  visitat IMEDMAR, un centre de divulgació científica. Han realitzat tres tallers al llarg del matí; per un costat han vist un laboratori de química on han fet mesuraments de pH relacionats amb el mar; també al laboratori de biologia han observat plàncton viu i han fet una tria taxonòmica de les deixalles  de la pesca. Han visionat un documental sobre la fauna marina i la posidònia oceànica. A més a més, han rebut una classe breu sobre els animals que hi havia al aquari. L'eixida ha finalitzat amb un dinar al port de Calp on hem gaudit d'unes vistes privilegiades.

 

 

  3 D’ESO, CONEIX EL MUSEU PRÍNCEP FELIP

 

La ciència a l’abast de tots i totes.

Els alumnes de 3r ESO hem anat hui al Museu Príncep Felip, on hem experimentat amb moltes coses. Al teatre de l'electricitat hem aprés  que l'energia elèctrica ens envolta per tot arreu i forma part de nosaltres. També hem botat, hem escoltat, olorat i provat dins del museu. En acabar, hem anat a l'Hemisfèric a veure el documental "El vol de les papallones".

 

Hem dinat al Saler i després de donar una volteta,  cap a l'autobús a començar les vacances de Nadal!

 

 

  4t D’ESO, CONEIXEN L’ART VALENCIÀ

 

Hui 22 de desembre, els alumnes de 4t ESO, han realitzat una eixida cultural per visitar el centre de València, i conèixer els monuments més representatius de la València medieval. Han visitat la Catedral de València, la plaça de la Reina, el barri antic i han conclòs amb la visita al museu Sant Pius V.

 

La visita ha estat molt satisfactòria i els alumnes han pogut gaudir i descobrir obres d'art i monuments que tenim al nostre territori i formen part de la nostra història i cultura.

 

 

  1r BATXILLERAT, VISITA LA CIUTAT DE XÀTIVA

 

L'últim dia de col·legi abans de les festes de Nadal els alumnes de 1r de Batxillerat van realitzar una excursió molt completa a la ciutat de Xàtiva. La visita va constar de dues parts.

 

En primer lloc van pujar al tren turístic per a dirigir-se al monumental Castell de la ciutat. Hi han pogut observar la magnífica construcció defensiva amb el seu pati d'armes, les seues muralles i la resta d’estances significatives. També van conéixer la història d’aquest Castell i les seues utilitats, a banda de gaudir d'un impressionant paisatge.

 

La segona part de la visita va discórrer pel nucli antic de la ciutat visitant el museu de l'Almodí on es troba el famós quadre de Felip V boca per avall i obres d'autors tan representatius com José de Ribera "El Españoleto". Després de visitar aquest museu van visitar per a acabar la Col·legiata de la Seu i les estàtues dels dos Papes Borja.

 

Com a acabament final encara va haver-hi temps per a visitar el magnífic Betlem de la ciutat.

 

Com deiem a l'inici de la notícia va ser una visita molt completa.

 

 

  2n BATXILLERAT, RUTA PARPALLÓ-BORRELL

 

Els alumnes de 2n curs de batxillerat, juntament amb les dos tutores,  hem  realitzat el dia 22 de desembre una ruta pel paratge Parpalló - Borrell. Hem eixit del centre d'interpretació del paratge i fent-los de guia Borja Pinzón hem fet la ruta, passant per la cova del Parpalló que hui estava tancada, hem seguit pel Coll de la Rafela on hem disfrutat d'una panoràmica espectacular, quasi es veia Eivissa, però el dia, cal que clar i preciós, tenia un poc de boira. Hem seguit per la font del Grrofer i hem tornat al centre d'interpretació d'on havíem eixit. Per acabar el dia hem fet un dinar tots junts a Marxuquera, on hem disfrutat i compartit el que portàvem. El dia ha estat esplèndid i hem passat una bona estona tots junts.


Compartir en xarxes socials:


Calendari del Mes


Febrer 2017

LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     

El temps en Gandia

Nº Visites: 2826349

L'Any amb Calassanç

"1. Me ha dolido mucho la muerte repentina de nuestro querido Antonio Dolcevita:, no dejo de pedir por su alma, que espero se haya salvado ya que desde hace bastante tiempo se había entregado a ejercicios espirituales, tenía muchas devociones, y se confesaba y comulgaba con frecuencia, de forma que tengo una opinión positiva de su salvación (Al H. Morandi, Roma, 589-1627). 2. Avíseme cómo se encuentra el P. Castilla, porque se deja llevar demasiado de la caridad al prójimo y temo que sea con peligro de su salud (ídem). 3. Debemos recibir de la mano del Señor cuanto viene, y nuestros enfermos fallan en esto, que no saben recibir de la mano de Dios la enfermedad por sus pecados (Al P. Graziani, Roma, 590-1627). 4. Debe procurar que los súbditos no vean jamás que el Superior impone algún castigo con ánimo de vengarse, sino que deben ver que los castigos proceden de amor paterno y que merecerían mayores:, cuando luego en particular se les muestra el error y se les recomienda la enmienda, sería muy obstinado quien no se rindiera al amor del Superior. Pese a todo no se acostumbre a ser rápido en los castigos pues en vez de provecho hacen mayor daño (Al P. Cipolletta, Nursia, 1332-1630). 5. En cuanto a la confesión podrá indicar a esos señores que quien posee talento para atender a los muchachos, que es nuestro Instituto, no debe entregarse a cosas que pueden distraerlo y en Nursia no faltan óptimos religiosos que puedan suplir este asunto. Esté atento, pues el enemigo so capa de bien suele impedir mayor bien y es difícil conocer semejantes tentaciones (ídem). 6. Oigo que algunos están intentando hacer representaciones (teatrales). Esto, aunque parece algo bueno, téngalo por tentación, pues los alumnos, divertidos en esas cosas que dan gusto a los sentidos, se desvían del estudio, que es de mayor provecho. Así, pues, sea su intención hacerles aprender ante todo el temor de Dios y al mismo tiempo las letras y para que los seglares vean alguna cosa, cada 15 días o una vez al mes, hagan recitar un sermoncito en la misa, a la hora que hay más gente, y las representaciones déjenlas para otra ocasión, pues cuando sea el momento oportuno le avisaré (Al P. Bianchi, 2509-1636). 7. Es bueno que se ejerciten un poco en la virtud de la humildad y de la santa observancia, y ahora apenas se encuentra sacerdote que quiera tener escuela, siendo los sacerdotes más a propósito que los clérigos y hermanos para educar bien a los alumnos (Al P. Fedele, Nápoles, 2811-1638). 8. En cuanto a recibir alumnos pobres, V.R. obra santamente al admitir a todos los que llegan, ya que para ellos se ha fundado el Instituto, y lo que se hace por ellos se hace por Cristo bendito, y no se dice lo mismo de los ricos (Al P. Romani, Florencia, 2812-1638)."

Destacats