Buscador web


Paraula:


DestacatsNotícies

EXCURCIÓ AL CENTRE HISTÒRIC DE VALÈNCIA


9 de Gener de 2014

El passat divendres 20 de desembre, vam tindre l’ocasió de gaudir dels aires històrics de la nostra València medieval.

 

El nostre itinerari començà a la Plaça de La Verge, on vam fer una xicoteta estança per tal d’esmorzar. Davant nostre residia imponent La Catedral de València. Minuts més tard, el nostre professor d’història Llorenç, ens endinsà en el segle XIII. Coneixèrem un poc més  l’art gòtic i  les gegants portes d’ estils diferents que la poblen. Qui diria que descobriríem el Sant Calze al seu interior?

 

A continuació, vam recórrer el carrers de València fins arribar al pròxim destí. Voreta del riu Túria trobàrem el Museu Sant Pius V. Guiats pels tutors i pel professor d’història admiràrem les obres de cèlebres autors, entre els qual destaca  el valencià Joaquim Sorolla. Sens dubte, aconseguí plasmar la frescor , la llum i els colors de la Mediterrània  . Més tard, passàrem a l’exposició d’indumentària que englobava des de la Revolució Francesa fins a la Belle Époque. Els complexos vestits i els elaborats barrets ens dugueren a imaginar  la rutina i la vida de l’època. Per últim, admirarem unes belles escultures.

 

Finalment per acomiadar-nos, vam acudir al centre d’oci El Saler on vam poder dinar i descansar fins al nostre retorn.

 

MÉS IMATGES A LA GALERIA


Compartir en xarxes socials:
Galeria d'imatges associada:


Calendari del Mes


Desembre 2016

LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

El temps en Gandia

Nº Visites: 2563208

L'Any amb Calassanç

"1. Tiene que saber que aquí corren tan pocas limosnas y tenemos tantas deudas que pagar que no sólo no podemos ayudar a la casa de Frascati, sino ni siquiera suplir sus deudas, de forma que es necesario que se ayuden a sí mismos de la mejor manera que puedan:, si son demasiados, manden fuera a alguno y no permanezcan sino los necesarios. No tenemos sal si no la compramos y no tenemos dinero para comprarla. Si no saben mantener la casa padezcan algo, y así experimentarán qué quiere decir ser pobre de la Madre de Dios (Al P. Bandoni, Frascati, 1272-1629). 2. Me agrada que insistan en las matemáticas sin dejar por ello el estudio de las virtudes: la perseverancia conduce al triunfo. Estamos tan cargados de Misas que no es posible atenderles. No puede ser que no encuentren ahí algún bienhechor que les dé la limosna necesaria para comprar aquellos dos libros. Dios bendito haga progresar sus estudios para mayor gloria suya. Deo gratias (Al P. Morelli, Florencia, 2302-1634). 3. Por ahora, los alumnos en el noviciado los mantiene la Religión donde no pagan alquiler de casa ni gastos (Al P. Sorbino, Cesena, 2303-1634). 4. Espero no se olvide de hacer oración para que Dios bendito, por medio de Su Santidad Inocencio X, resuelva cuanto antes lo que le parezca conveniente para mayor gloria de Su Divina Majestad (Al P. V. Berro, Nápoles, 4313-1645)."

Destacats