Buscador web


Paraula:


DestacatsNotícies

EXCURCIÓ AL CENTRE HISTÒRIC DE VALÈNCIA


9 de Gener de 2014

El passat divendres 20 de desembre, vam tindre l’ocasió de gaudir dels aires històrics de la nostra València medieval.

 

El nostre itinerari començà a la Plaça de La Verge, on vam fer una xicoteta estança per tal d’esmorzar. Davant nostre residia imponent La Catedral de València. Minuts més tard, el nostre professor d’història Llorenç, ens endinsà en el segle XIII. Coneixèrem un poc més  l’art gòtic i  les gegants portes d’ estils diferents que la poblen. Qui diria que descobriríem el Sant Calze al seu interior?

 

A continuació, vam recórrer el carrers de València fins arribar al pròxim destí. Voreta del riu Túria trobàrem el Museu Sant Pius V. Guiats pels tutors i pel professor d’història admiràrem les obres de cèlebres autors, entre els qual destaca  el valencià Joaquim Sorolla. Sens dubte, aconseguí plasmar la frescor , la llum i els colors de la Mediterrània  . Més tard, passàrem a l’exposició d’indumentària que englobava des de la Revolució Francesa fins a la Belle Époque. Els complexos vestits i els elaborats barrets ens dugueren a imaginar  la rutina i la vida de l’època. Per últim, admirarem unes belles escultures.

 

Finalment per acomiadar-nos, vam acudir al centre d’oci El Saler on vam poder dinar i descansar fins al nostre retorn.

 

MÉS IMATGES A LA GALERIA


Compartir en xarxes socials:
Galeria d'imatges associada:


Calendari del Mes


Gener 2017

LMMJVSD
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

El temps en Gandia

Nº Visites: 2684227

L'Any amb Calassanç

"1. Advierta a todos que ninguno de los nuestros pegue directamente en la carne a los alumnos sino sobre los calzones y, si merecen un castigo mayor, que vayan a V.R., y procure que en esto se observen las Constituciones pues de otro modo los maestros poco prácticos harán cosas inconvenientes:, vaya pasando a menudo por las escuelas y mire cómo se comporta cada uno (Al P. Castilla. Frascati, 1307-1630). 2. Para tener ante el Señor una recompensa meritoria el hombre debe responder bien por mal (Al P. Alacchi, Mesina, 2667-1637). 3. Ponga todo empeño en portarse afablemente con los obstinados, para que reconozcan su error y se humillen, que es el camino más seguro (Al P. Costantini, Génova, 3238-1640). 4. Yo como pobre y de edad avanzadísima no deseo tener cosas superfluas y quiero morir pobre de cosas terrenas (Al P. Andolfi, Chieti, 4433-1647). 5. Obsequiará de mi parte a Mons. Ilmo. el Arzobispo, asegurándole que me acuerdo de encomendarle al Señor en todas las misas para que le conceda tal abundancia de caridad que pueda dar a todos sus súbditos y particularmente a los eclesiásticos (Idem)."

Destacats